Kol ve bacak bölgesinde kilo alıp verme sonrasında, yaşın ilerlemesi ve genetik faktörlerin de etkisiyle beraber derinin elastikiyetinde sarkma, çatlaklar görülmesi olağandır.
Kol ve bacaklarda deri altı dokusunun gevşemesi ve azalması, yağ dokusunun aşırı ve uygun olmayan oranlarda birikimi gibi durumlar kol ve bacaklarda bu operasyonun ihtiyacını doğurabilir. Kol ve bacak germe ile daha gergin ve genç görünümlü kol ve bacaklara sahip olabilirsiniz.
Ameliyat Nasıl Yapılır?
Uygun bölgelerden kesiler yapılarak fazla ve sarkık olan cilt fazlalıkları çıkarılır. Operasyon sonucunda vücutta görünmeyen yerlerde iz kalabilir. Bu izler genel olarak kollar için dışarıdan bakıldığında en az görünen yerler olan koltuk altına yakın bölgede ve kolun iç kısmında olmaktadır. Bacak germe için ise kasık bölgesi, bacak iç kısmında ve kalçanın altındaki kıvrım bölgesinde gizlenir. Kol germe operasyonu ile birlikte sıklıkla liposuction ameliyatı da tercih edilmektedir.
Ameliyat Süresi
Genel anestezi olarak yapılan kol germe operasyonu yaklaşık 2-3 saat kadar, bacak germe ise 3- 4 saat kadar sürer.
Ameliyat Sonrasında Dikkat Edilecek Noktalar Nelerdir?
Operasyon sonrası birkaç gün ağrı görülmektedir. Ağrı kesiciler ile ağrı giderilebilir. Gün geçtikçe ağrılar yavaş yavaş azalır. İlk günlerde kollar ve bacaklarda gerginlik ve şişlik hissi olmaktadır. Bu durumda şişkinliği azaltmak amacıyla el ve ayakların yüksekte tutulması önerilir. Hasta, genelde birkaç gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edilir.
Operasyondan sonra birkaç haftada geçecek şekilde şişlikler görülmesi mümkündür. 8 ila 10 gün içinde işe dönülür. Ancak hastalara bir ay boyunca uygun korse kullanmaları önerilir. Bu süreçte ağır egzersizden uzak durmak, kol ve bacaklarınızı aşırı germemek gerekir. Tüm şişliklerin geçmesi, kol ve bacaklarınızın istenilen son halini alması 6 ay ila 1 yıllık süre sonunda gerçekleşir.
Kol Germe Estetiği
Kol germe estetiği operasyonları, fazla kilo alıp verme sonucu oluşan kol bölgesindeki sarkmaların toparlanmasını sağlayan operasyonlardır. Kol germe operasyonu, yağ alma ve deri fazlalığı çıkartma gibi iki farklı yolla yapılabilir. Hatta bazı durumlarda, iki teknik aynı anda bile yapılabilir. Operasyon dirsekten koltuk altına kadar olan bölge için yapılır. O bölgedeki kol sarkmaları düzenlenir.
Yüksek miktarlarda 50-70 kilo veren insanlarda sarkma sıklıkla görülen bir hastalık olup çoğu zaman yok edilememektedir. Düzenli spor yapılsa bile belli bir miktarda sarkma her daim kalır ve kişinin görünümüne olumsuz yönde etki eder.
Bu sayede devreye derinin gerilmesi amacı ile yapılan ameliyatlar girmektedir. Kol bu tür sarkmaların en belirgin olduğu bölgelerden bir tanesidir. Kol germe operasyonu spor ile giderilemeyen sarkmalarda imdadınıza yetişir. Bunun yanında yaş ilerledikçe oluşan sarkmaların da önüne kol germe estetiği ile geçebilirsiniz.
Kol Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Kol germe, genel anestezi veya lokal anestezi kullanılarak, hastane koşullarında gerçekleştirilir. Derinin sarkma oranı ve yağ dokusunun kalınlığına göre yapılacak ameliyat tekniğine karar verilir. Aşırı kilo vermeye bağlı bir sarkma mevcutsa derinin kalınlığı fazla olabilir. Bu sebeple de kol sarkma ve Kol Germe operasyonları öncesinde liposuction uygulanır ve ardından sarkan deri doktor tarafından alınır. Bazen deri sarkması koltuk altı sınırları içindedir. Koltuk altında küçük bir iz açılarak deri sarkması toparlanabilir. Çoğu kişide ise deri sarkması, dirseğe kadar devam eden bir torbalanma şeklindedir. Bu şekilde de koltuk altından dirseğe kadar uzanan bir kol germe işlemi uygulanır.
Kol germe ameliyatında kesi uygulandığı için dikiş atılması kaçınılmaz bir zorunluluk olarak karşımıza çıkar. Kendi kendine eriyen dikişler kullanıldığından ameliyat sonrası dikiş alımı gerekmez. Her hastanın farklı bünyesi olmasına rağmen bu dikişlerin ortalama 1-2 hafta içerisinde eridiği gözlemlenmiştir. Dikişler eriyene dek enfeksiyon riskinin azaltılması ve iyileşme sürecinin hızlanması için bölgeye pansuman uygulanmalıdır. Hastanın ameliyattan sonraki 10 gün boyunca dikişlerin olduğu bölgenin hijyenine maksimum seviyede dikkat etmesi gerekir.
Kol Germe Operasyonu Ne Kadar Sürer?
Kol Germe Ameliyatı, ortalama olarak 2-3 saat süren bir ameliyattır. Lokal anestezi uygulanan hastalar aynı gün taburcu edilirken genel anestezi uygulanmış hastaların bir gün süreyle hastanede kalmaları istenmektedir.
Kol Germe Tedavisi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Kol inceltme operasyonundan 2 gün sonra duş alınmasına izin verilir. İyileşme sürecinin ilk günlerinde elastik sıkmayan bandajlar kullanılır. Hastadan kollarını, kalp seviyesinden yukarıda tutması istenir. Dikişlerin alınması gerekmez. Çeşitli spor aktivitelerine 6-7 hafta kadar sonra izin verilir.
Kol Germe Ameliyatının Riskleri Nelerdir?
Kol germe estetiği operasyonu sonrasında karşılaşılabilecek riskler diğer estetik operasyonlarda da gözlemleyebildiğimiz, ameliyat bölgesinde oluşabilecek enfeksiyon riskleridir. Bunlar antibiyotikle ortadan kaldırılabilecek risklerdir.
Kol Germe Ameliyatı Sonrası
Kol germe ameliyatı sonrasında rahat bir dönem geçirirsiniz. Kollarınızda şişlikler, morarmalar ve bu bölgelerde çok hafif bir uyuşukluk hissi, yaklaşık olarak 2 hafta içinde geçtiği gözlemlenecektir.
Bacak Germe
Yaşın ilerlemesi ve yüksek miktarda kilo vermenin sonucunda çoğu kadının özellikle iç bacak yüzünden gevşeme ve sarkmalar ortaya çıkabilir. Özellikle de etek giyildiğinde yürüyüş sırasında iç bacağın birbirine sürtünmesiyle terleme ve pişiklere neden olabilir. Bu gibi sıkıntıların yanında estetik olarak da hoş olmayan bir görünüm oluşturan bu gevşemeler, bacak germe ameliyatları ile düzeltilmelidir.
Bacak Germe Ameliyatı
Bacak germe ameliyatı, tam donanımlı bir hastanede yapılır. Bacak germe ameliyatı, genel anestezi gerektirir ve ortalama 2-3 saat kadar sürer. Hastanede 1 gün kalmak yeterli olur. Bacak germe ameliyatında kasık çizgisi üzerinden bacağın iç yüzüne doğru fazlalık olan bir miktar deri çıkarılır. Bacağın iç derisi yukarıya doğru gerdirilerek kasık çizgisi üzerinde tekrar dikilir. Böylece hem fazlalık olan yağlar çıkarılmış olur, hem de derinin gerginliği sağlanmış olur. Bazı hastalarda bacak germe ameliyatı ile birlikte, liposuction işlemini de kombine etmek mümkün olabilir.
Kimler Bu Ameliyat İçin Uygundur?
Kilo alıp verme, güneş ve yaşlanma gibi sebeplerle özellikle uyluğun iç kısmında ve kalça kısmında ki dokularda gevşeme ve sarkma oluşmuş herkes için uygudur.
Ameliyat Sonrası
Ameliyat sonrası sizi rahatsız edebilecek derecede ağrı hissetmezsiniz. Ağrı kesici ilaçlar ile hissedeceğiniz hafif ağrı da sizi rahatsız etmeyecek derecede olur. Aynı gün ayağa kalkabilirsiniz. Bacak germe operasyonunun ardından bacak iç yüzünde şişlik ve morarma olabilir. Şişlik ve morarmaların tamamen düzelmesi birkaç hafta sürebilir.
Operasyondan 2-3 gün sonra uçak yolculuğu yapabilecek hale gelirsiniz. Ameliyattan 2-3 gün sonra banyo yapmanız mümkündür. İyileşme dönemi kişiden kişiye oldukça değişir, yaklaşık 7-10 gün içinde tam olarak iyileşmeniz mümkün olur. İş hayatınıza dönmeniz de yaklaşık 5-7 gün kadar zaman alır.
Güç gerektiren işler ve sportif hareketlere ise 4 hafta sonra başlayabilirsiniz. Estetik bacak germe operasyonu erken dönemde iz bırakıcı nitelikte bir ameliyat olmasına rağmen izler zamanla silinmektedir.
Yorum Yap