DHI saç ekimi tekniğini, her ne kadar bazı çalışmalar yeni bir saç ekimi yöntemi olduğunu kabul etse de, bazı kaynaklar bunu bilimsel bir teknik olarak kabul etmeyebiliyor.
Bu tartışmaların ötesinde, bu uygulamanın bir implantasyon yöntemi olduğunu onaylıyorlar.
DHI tekniği tıraşsız saç ekimi olarak da bilinir. Bu noktada, iki yöntem üzerine yapılan tartışmalardan çıkarılan temel sonuç; Ayrı bir saç ekimi yöntemi olarak kabul edilir. DHI, kalem yöntemi ve Choi implantı adı verilen başka bir yöntemi de vardır.
DHI tekniğini (Doğrudan Saç Ekimi) FUE tekniğinden ayıran en ayırt edici özellik, saç köklerini kanalize etmeden özel bir kalem (Choi implant) kullanılarak cilde nakledilmesidir. DHI kalem tekniği olarak da adlandırılır.
Çalıştırma prosedürleri, kanalın açık olmaması dışında FUE tekniği ile aynıdır. Özel bir uç cihazı ile nakledilecek bölgeye saç kökleri eklenir. İmplant ince, sivri bir uca sahiptir, ancak yapısı nedeniyle saç folikülüne kolayca sokulabilir.
Ekim işlemi, FUE tekniğine kıyasla daha uzun, zahmetli ve maliyetlidir. Elde edilen sonuçlarda, iki yöntem arasında anlamlı bir fark yoktur. DHI saç ekimi kesin, yoğun ve sürekli eğitim gerektirir. Tüm doktorlarımız DHI protokolleri konusunda özel olarak eğitilmiş ve saç ekimi alanında uzmanlardır. Saç derisine ve foliküllere karşı naziktirler. İmplantasyon alanında bıçak izinin olmamasına önem verilir. DHI her şeyden önce mükemmellik ve şeffaflık gerektiren bir tekniktir.
DHI Yöntemi Ve Diğer Saç Ekimi Teknikleri Arasındaki Farklar
Saç ekimi yaptırmayı düşünen kişilerin sıklıkla sorduğu sorulardan birisi de, "Saç ekimi yaptırmadan önce tıraş etmeden ekim yapmak mümkün mü?" Bireyler saç ekimi yaptırmaya karar verdiklerinde saçlarını kestirmeden ekim yapılmasını istemeleri gayet normaldir.
Bazı insanlar saçlarının tıraş edilmesi gerektiğini öğrendiklerinde, saç ekimi yaptırmaktan vazgeçebilirler. Her şeyden önce, insanların neden saçlarını kestirmek istemediklerini anlamamız gereklidir.
Uzun saçları, özellikle kadınlar için kesmek travmatik bir duruma neden olabilir.
İnsanlar saç ekimi yapıldığının belirgin olmaması için saklamak isteyebilir. Hala çalışma hayatında olan insanlar ekim sonrasında dikkat çekmek istemeyebilir.
Görünmez saç ekimi tekniğinde, uzun saçlı insanlarda başın arkasındaki iki kulak ile saç köklerinin alındığı nakil tekniği arasında küçük bir pencere açılır.
Tıraşsız Saç Ekimi Yöntemi
Ekilecek alanın tıraş olmadan yapıldığı donör ve saç ekimi tekniğidir. Saçların kısmen tıraş edilmeden yapılan saç ekimi 2800'den az olan ve saçları uzun olan bir kişi için düşünülebilir. Bu operasyonda, saçın alındığı alanda tıraş olmak gerekir.
Başın arkasındaki iki kulak arasında kalan alan bir şerit veya dikdörtgen bir pencere şeklinde tıraş edilir. Bu işlemden sonra tıraş bölgesindeki saçlar bu alanı kaplayacaktır. Böylece traşlı bölge ameliyattan sonra görülmeyecektir. Burada bahsi geçen saçların yaklaşık 6-7 cm'den daha uzun olması gereklidir. Kısa saçlı bireyler için, bu operasyondan önce saçlarını uzatmaları daha uygun olacaktır.
Kısmen Tıraş Edilmiş Saç Ekiminin Faydaları
Tıraşsız saç ekimi yaptıracak olan hasta, eski saç stilini ve saç uzunluğunu kaybetmek istemediği için bu yöntemi tercih eder. Saç ekimi ameliyatı belirgin şekilde anlaşılamayacağı için, kısa bir süre içinde normal işine ve yaşamına geri dönebilir. İyileşme süreci daha kısa olacaktır, çünkü bu operasyonda daha az greft ekilecektir. Ameliyattan sonra donör bölgede oluşan kabuk saçla kaplandığından dikkat çekmeyecektir.
Kısmen Tıraş Edilmiş Saç Ekiminin Dezavantajları
Bu işlem sadece uzun saçlı insanlara uygulanabilir. Tek bir oturumda çıkarılabilen saç kökü sayısı açık pencere alanı ile sınırlı olabileceğinden, greft sayısı biraz daha düşük olabilir. Dolayısıyla istenilen sayılar toplanamadığında istenilen dolgun bir ekim yapılamayacaktır.
Hem süre olarak, hem de daha uğraşılarak greftler toplanacağı için zaman kaybettirebilir. Süre aşırı ise ve saç ekimi operasyonu birkaç seansta yapılacaksa, bu seanslar arasında 6 ay geçmesi gerekir. Donör alanı küçük bir alanla sınırlı olduğundan, deneyimsiz doktorlar tarafından fazla aşınmaya maruz kalabilir. Operasyonun maliyeti biraz yüksek olabilir.
Tamamen Tıraşsız Saç Ekimi Yöntemi
Her şeyden önce, bu yöntem saç ekimi operasyonunda maksimum bin greft belirtilirse uygulanabilir. Ek olarak, hasta aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır. Bu yöntemler, hastanın saçları seyrek ve açıksa, küçük bir alan beklerken ve ekim dar bir alanla sınırlıysa en etkilidir. Bu ameliyatı diğer ameliyatlardan ayıran en önemli özelliği, kıl folikülünün epilasyonu sırasında yarı açık silindirik bir iğne ile yapılmasıdır.
Operasyonda kullanılan iğnelerin çapı 0.7-0.95 mm'dir ve bu açık uçlu silindirik yapı insan kontrolü ile döndürülebilir. Saç folikülü bu iğnenin açık ucu tarafından içeri alınır. Daha sonra kesi 360 dereceye ulaşacak şekilde döndürülür. Böylece saçı yaşatan cilt tamamen ayrılır. Bu DHI (Choi Implanter) uçları ile yapılabilir. Saç uzun süre ekilse bile şokun düşeceği unutulmamalıdır. Saçlar yeniden büyümeye başlayacaktır.
Tıraşsız Saç Ekimi Yönteminin Avantajları
Saçlar hiçbir şekilde tıraş edilmez. Diğer tıraşsız saç ekimlerinde olduğu gibi, saçın uzun olması önemlidir. Ekim yapılan alanda kişinin kendi saçları da olacağında dolayı dikkat çekmeyecek şekilde cerrahi bir müdahale yapılmış olacaktır. Çok az sayıda saç kökü operasyona nakledileceğinden, sonuç olarak iyileşme çok daha hızlı olacaktır.
Kısmen tıraş edilmiş saçların ekimi ve tıraş edilmemiş saçların ekimi esas olarak uzun saçlı kadınları ve erkekleri hedefler. Tıraşsız saç ekimi yöntemiyle ameliyat olan bazı hastaların paylaştığı değerlendirmelerde, sonuçlardan memnun olduklarını söyleyebiliriz. Sonuç olarak, saç ekimi uzmanları, kişinin saçlarını tıraş etmesi gerektiği durumlarda bu işlemi önermez. Çünkü nakil sayısı sınırlı, süre olarak daha uğraştırıcı ve maddi olarak daha maliyetlidir.
"DHI Saç Ekimi Tekniği" için 3 Yorum Mevcut
DHI ile saç ekiminde neden fiyat daha yüksek oluyor
DHI ile FUE tekniği arasındaki fark nedir fiyatlada alakalı detaylı bilgi almak istiyorum
Fiyattt ve operasyonla alakalı bilgi lütfen